• WERELD TRIP 2017

Taupo en Tongariro – Slapen onder Mt Doom [22-11-2017]

Uitzicht camping Tongariro

Vandaag was het plan om in ieder geval naar Taupo te rijden, te kijken of we dat een interessant stadje vinden en afhankelijk daarvan wel/niet door te rijden naar Tongariro National Park.

Maar voordat we uberhaupt Rotorua verlaten, wilden we nog even door het Kuirau Park lopen. Dit is een park dat recht naast onze camping ligt en waar meerdere bubbelende modderpoelen (gratis) zijn te zien. Na de prachtige poelen in Wai-O-Tapu gisteren, vond ik dit park een beetje tegenvallen. Maar het is dan ook gratis en eigenlijk gewoon een openbaar park; dat is niet hetzelfde als een commercieel park als Wai-O-Tapu. Het Kuirau Park is in ieder geval makkelijk in een half uurtje door te lopen en het is nagenoeg helemaal vlak. Langs de wandelpaden kom je om de 50 meter een houten hek tegen, waarachter dan een bubbelend en/of sissende moederpoel ligt. Leuk om te zien. En wat ons betreft hadden we dit park beter eerst kunnen doen en daarna pas Wai-O-Tapu, dan wisten we tenminste ook direct waar de lucht in Rotorua vandaan kwam. ?

Na een korte wandeling door het park zijn we doorgereden naar Huka Falls. Dit was een tip van Lincy en Marco, vrienden van ons die eerder al in Nieuw Zeeland geweest zijn, en was zeer de moeite waard. Het gaat hier om een relatief lage waterval (10 meter hoog), maar er stroomt zoveel water door een nauwe gang, dat er een enorme stroomversnelling (Rapid) ontstaat. Alleen al het geluid dat je hoort als je er op een brug boven staat, zorgt ervoor dat je ontzag hebt voor het geweld dat onder je doorstroomt!

Vanaf de Huka Falls zijn we doorgereden naar Taupo. Voor Nieuw Zeelanders is dit een soort vakantie-oord. Hier gaan ze zelf dus heen in de zomervakantie en veel Kiwi’s schijnen hier ook een vakantiewoning te hebben. Wij hebben de camper in het centrum neergezet en zijn een rondje gelopen door de vele winkelstraatjes. Er is van alles te koop, maar er worden vooral ook veel activiteiten aangeboden. Zo kun je gaan raften, waterskieen, met een helikopter vliegen en nog veel meer. Jammer genoeg allemaal dingen die je niet zo snel doet als je daar komt als gezin met een klein meisje. Na een korte lunch bij een zaakje dat crêpes verkoopt, besloten we dan ook maar om door te rijden naar Tongariro National Park.

De weg hier naartoe is erg mooi. Vanuit Taupo zie je in de verte al de besneeuwde bergtop liggen en daar rijdt je eigenlijk naartoe als je naar Tongariro NP gaat. Het park bevat 3 actieve volkanen, waaronder Mt Ruapehu, een van de meest actieve vulkanen ter wereld! ?

We hadden een camping midden in het park uitgezocht en waren daar naartoe gereden. Helaas bleek bij aankomst (rond 17:00) dat de hele camping al vol stond en dat wij er dus niet meer bij pasten. Hierdoor moesten we weer een stukje terugrijden, de berg af, naar de eerst volgende camping. Gelukkig had deze camping (Discovery Lodge Tongariro) wel plaats en zo stonden we opeens langs de rand van een grasveld met rondom uitzicht op de 3 vulkanen in dit park. Nog een leuk feitje (vinden wij tenminste) is dat een van deze vulkanen, Mt Ngauruhoe, terugkomt in de film Lord of the Rings als Mt Doom. We hebben dus effectief onderaan Mt Doom geslapen! ?


4 reacties op “Taupo en Tongariro – Slapen onder Mt Doom [22-11-2017]”

 1. Carla de Bruin reageren

  mooie foto’s weer. Tot nu toe hebben jullie al veel moois gezien en er staat nog genoeg op het programma. Zo te zien nog steeds goed weer en heeft Fabiënne het ook naar haar zin. Heeft ze die rozijntjes allemaal al op.( ik neem aan dat het rozijntjes zijn.) hier is het koud en regen en ze geven zelfs sneeuw op. En we zitten weer midden in de zwarte piet discussie ?. Nou, genieten jullie van je vakantie en bon voyage. ??


  1. Rogier antwoordt op Carla de Bruin reageren

   Ze eet regelmatig rozijntjes, maar er zijn er nog genoeg over om mee te spelen. Als ze die allemaal had opgegeten dan was ze zeker misselijk geweest. ? Hier is geen zwarte piet te bekennen, dus de discussie gaat gelukkig helemaal langs ons heen! (Alhoewel ik het wel jammer vind dat we Sinterklaas missen)


   Jouw reactie

   Je kunt MarkDown gebruiken om jouw reactie opmaak te geven.

   Deze website maakt gebruik van Akismet om spam te verminderen. Lees hier hoe jouw reactie wordt verwerkt.

   Er is iets fout gegaan bij het versturen van jouw reactie. Probeer het nog eens.

   Bedankt voor jouw reactie! Hij wordt getoond op de website zodra deze is goedgekeurd.