• WERELD TRIP 2017

Kauri Coast [15-11-2017]

Grasveld Kuari Coast

Vandaag hebben we een dagje rustig aan gedaan op de camping. We waren wel toe aan een rust momentje en deze camping is gewoon erg mooi, dus een ideale combinatie.

Rond een uur of 10 was bijna iedereen van de camping vertrokken (veel mensen blijven maar 1 dag en reizen dan weer door). Alleen onze camper en een andere stonden er nog. In die andere camper bleken ook Nederlanders te zitten. We raakten aan de praat en hoorden dat dit voor hen de laatste dag was. Ze hadden nog veel etenswaren over, dus die wilden ze aan ons geven. Samen met deze spullen kregen we een stortvloed aan tips en plaatsen die we zeker moesten bezoeken. ?

Zij hadden overigens ook een dochtertje bij zich, die net 2 was geworden. Het valt ons nu steeds vaker op dat we veel ouders met jonge kinderen tegenkomen in Nieuw Zeeland. Er zijn dus schijnbaar nog meer van die ‘gekken’ die het aandurven om met hun kindje een eind te gaan vliegen naar zo’n mooi land als Nieuw Zeeland. ?

Van die Nederlanders die vertrokken hoorden we dat er op de camping waar we nu staan ook veel te doen is. Zo blijkt er paling in de beekjes rondom het park te zwemmen. Deze kun je zien als je ’s-avonds met een zaklamp op het water schijnt en er dan een stukje brood in gooit. Dit hebben we dan ook zeker even uitgeprobeerd. Het krioelde daar echt van de paling! Heel gek om dat zo ‘in het wild’ te zien.

Even verderop stond een brug over het beekje. Onder deze brug zaten een aantal gloeiwormen, of beter gezegd de lichtgevende larven. Op andere plaatsen in Nieuw Zeeland is dit een ware attractie, waarbij je onder begeleiding een grot bezoekt en/of invaart om deze larven te zien. Hier, op deze camping, hadden we dus gewoon al een mini-voorstelling.

Vandaag was natuurlijk ook nog mijn verjaardag. Ik ben nog nooit op vakantie geweest tijdens mijn eigen verjaardag, maar dit was toch wel een van de mooiste plekken die ik kan bedenken om het te vieren. Jammer alleen dat er behalve Angelica en Fabienne niemand op mijn feestje is gekomen! ?


3 reacties op “Kauri Coast [15-11-2017]”

 1. Carla de Bruin. reageren

  Wij wilden wel op je verjaardag komen, “graag zelfs” maar we konden geen vliegticket meer krijgen. haha. Hopelijk heb je toch nog een leuke dag gehad. In ieder geval een lichtshow. Groetjes allemaal


   1. Rogier antwoordt op Tino reageren

    Dat valt ons echt op ja. Heel veel gezinnen met kleine kinderen. Veel ouders die nog even een wereldreis maken voordat hun kind leerplichtig wordt. Misschien gaan we ook nog wel naar Australie voordat Fabienne zo oud is.


   Jouw reactie

   Je kunt MarkDown gebruiken om jouw reactie opmaak te geven.

   Deze website maakt gebruik van Akismet om spam te verminderen. Lees hier hoe jouw reactie wordt verwerkt.

   Er is iets fout gegaan bij het versturen van jouw reactie. Probeer het nog eens.

   Bedankt voor jouw reactie! Hij wordt getoond op de website zodra deze is goedgekeurd.