• VAKANTIE

Heenreis en Orlando (dag 1)

Vanochtend om 4:30 ging onze wekker. Natuurlijk veel te vroeg voor een vakantiedag, maar deze keer met een goed doel, we moesten om 8:00 met het vliegtuig naar Amerika vertrekken! En iemand bij de Amerikaanse ambassade heeft dan weer bedacht dat je dan minstens 2 uur van te voren op het vliegveld aanwezig moet zijn, om allemaal vragen te kunnen beantwoorden over waar je bagage geweest is en wie er allemaal met zijn vingertjes aan heeft gezeten. Kortom, we moest rond 6:00 op Schiphol zijn en hebben Sanne en Roald bereid gevonden om ons op dit onchristelijke tijdstip weg te brengen (waarvoor onze dank zeer groot is!). Het inchecken op Schiphol verliep allemaal vlot en na de nodige vragen over welke elektronische apparatuur we allemaal bij ons hadden, mochten we ook nog het vliegtuig in. Deze vetrok netjes op tijd richting Detroit en kwam daar na zo’n 8 uur vliegen (en 6 tijdzones terug in de tijd) om 9:30 lokale tijd aan. Dit was echter een half uur eerder dan gepland. Klinkt natuurlijk helemaal goed, ware het niet dat de douane op Detroit pas om 10:00 begint! Kortom, we mochten niet eens het vliegtuig uit, totdat alle douane ambtenaren op hun plek zaten. Gezellig hoor, met allemaal mensen die al in het smalle gangpad van een vliegtuig staan te duwen om dan nog een half uur te moeten wachten…
Maar goed, alle controles verliepen daarna wel goed en we hadden nog ruim een uur over om even rond te lopen op Detroit. Wat we ervan gezien hebben, zag het er allemaal erg netjes en schoon uit. We vonden het zelfs nog strakker dan Schiphol.
Om 12:10 vertrok ons vliegtuig weer, deze keer naar onze eindbestemming Orlando. Deze vlucht duurde maar 2,5 uur, dus was in verhouding zo voorbij. Binnen no-time stonden we in de aankomsthal van Orlando (welke in de verste verte niet te vergelijken is met Detroit, omdat ze in Orlando alles aan het verbouwen zijn). Onze bagage liet even op zich wachten, maar toen we die eenmaal hadden konden we met een shuttlebus naar autoverhuurbedrijf Hertz.
Bij Hertz hebben we een echte Amerikaanse auto gehuurd: een Ford Mustang. Aan de buitenkant een hele gave auto om te zien, aan de binnenkant zie je echter dat er al heel wat meer mensen met deze mooie auto hebben gereden. Maar dat mag de pret niet deren, het is echt een lekkere en mooie auto om mee te rijden!

Ford Mustang - Hertz
Vanaf Hertz zijn we rechtstreeks, met behulp van TomTom, naar onze villa gereden. Die ligt maar een klein uurtje van het vliegveld.
Onze villa in Orlando
Daar aangekomen bleek alles nog groter te zijn dan we ons hadden voorgesteld: 4 slaapkamers, 2 badkamers, een ruime keuken, 2 woonkamers, een garage (vol met pooltafel, airhockey en tafelvoetbal) en in de achtertuin een zwembad! Dit is toch wel even wat anders dan een motel-kamer!
Airhockey tafel in onze villa

Zwembad in de achtertuin van onze villa
Hiervandaan gaan wij ons de komende 4 dagen wel vermaken (op en neer naar Disney World schijnt minder dan een half uur rijden te zijn).

Gegeten bij: Applebee’s
Gereden afstand: 39 miles (63 kilometer)


4 reacties op “Heenreis en Orlando (dag 1)”

  1. Anonymous reageren

   hallo rogier en nathalie, fijn dat jullie goed zijn aangekomen. De villa en de auto zijn echt heeeel indrukwekkend! Veel plezier.
   Groetjes ineke en marianne


   1. annegreet reageren

    Heel slim van jullie om een huis/villa te huren…ziet er zeer goed uit.
    Brief is aangekomen. Voorlopig gaan de spuiten door want de waarden zijn maar een half procent omhoog gegaan…veel te weinig…merk ook geen enkel verschil.
    Geniet ze!!!!!!

    Annegreet en moeders


    1. Sahhh! Kicken zeg… zo’n villa en een dikke Mustang! Veel beter dan die Chrysler Crossfire van de buren. ;-)
     Gaarne een filmpje van de acceleratie van 0-60 mph in de Mustang. :-D Die villa ziet er ook erg cool uit. Goed geregeld!!!

     Geniet ervan en veel plezier!

     Groeten,
     Olger Jan.


     Jouw reactie

     Je kunt MarkDown gebruiken om jouw reactie opmaak te geven.

     Deze website maakt gebruik van Akismet om spam te verminderen. Lees hier hoe jouw reactie wordt verwerkt.

     Er is iets fout gegaan bij het versturen van jouw reactie. Probeer het nog eens.

     Bedankt voor jouw reactie! Hij wordt getoond op de website zodra deze is goedgekeurd.