• VAKANTIE

Sydney dag 1 (12-11-2007)

We konden vandaag even lekker de auto laten staan en met het openbaar vervoer reizen. We kochten allebei een daytripper waarmee je onbeperkt met de trein, bus en boot kan. De trein hadden we nodig om vanaf ons motel naar hartje centrum te rijden. Aangekomen bij de halte Circular Quaq zagen we meteen de Harbour Bridge en aan de andere kant het Opera House. We zijn naar het Opera House toegelopen, maar uiteindelijk niet in geweest, beetje druk.

Opera House

Als je hier met de trein gaat zie je niet erg veel van de stad en dus wilden we ook nog met de bus. Aangezien we naar Bondi Beach (populair strand hier) wilden hebben we dus een stukje sightseeing per bus gedaan. Op het strand was het heerlijk. We hebben lekker mensen gekeken, geluncht en nog een stuk gewandeld. We hadden gezien dat er Sculptures by the sea waren, dus wij (domme Hollanders als we zijn) heel hard op zoek naar zandkastelen… (zoals je elk jaar in Scheveningen ook hebt) maar het bleken kunstwerken te zijn. Er was een hele route langs de kust met om de paar meter een kunstobject. Er zaten een paar hele originele en mooie tussen.
Bondi Beach

Na de trein en bus was het tijd om een boottochtje te maken. We gingen terug naar het centrum, want daar vertrokken diverse boten. Voor mensen die in Sydney wonen is het serieus een vervoersmiddel, maar voor toeristen is het natuurlijk een leuke manier om de stad te bekijken. We zochten een lange route uit (uiteindelijk bleek het wel een erg lange route te zijn) en stapten aan boord. We voeren onder de Harbour Bridge door en legden meerdere keren aan om mensen op te pikken en af te zetten. Omdat we nog niet heel erg thuis waren in het openbaar vervoer in Sydney (we hadden wel een trein- en bootplattegrond, maar geen duidelijk overzicht waar bussen stoppen) wilden we ook weer met de boot terug naar het beginpunt. Al met al waren we zo’n 3 uur zoet.
Boottochtje

Daarna hebben we nog een stuk gewandeld door de stad (we hebben inmiddels dus al aardig wat gezien van Sydney) op zoek naar een restaurant. We belandden bij pizzeria Bar Reggio, omdat het zo gezellig druk klonk aan de buitenkant. Het eten en de bediening waren helaas minder. We hebben tot nu toe nog niet erg veel succes met het last minute uitkiezen van een restaurant (dus ergens lopen en dan een willekeurig restaurant kiezen). Het is er verdacht stil of het eten is niet echt heel lekker. Misschien moeten we ons er toch beter op voorbereiden en dan maar een stukje reizen.

Overnacht in Marco Polo Motor Inn – Sydney


4 reacties op “Sydney dag 1 (12-11-2007)”

 1. bitterzoet reageren

  Pff, ik ben jaloers. Wat ziet het daar lekker zonnig uit zeg, vooral op de foto van Bondi Beach… En jammer van het eten. Hebben ze er geen hard rock cafe, trouwens? kijkt gelijk even op de site Er zit één hard rock cafe in Australie, in Queensland.


  1. Rogier reageren

   Dit moet je gewoon van Nathalie gehoord hebben ofzo, want die heeft het ook al de hele tijd over een Hardrock Cafe! We zijn zelfs nog op zoek geweest naar een Hardrock Cafe, want volgens Google zou er wel eentje in Sydney zitten. Jammer genoeg bleek deze al weer gesloten te zijn en de enige die er nu nog in Australie zit, zit in Surfers Paradise, waar we vandaag naartoe gaan rijden. Dus vanavond zullen we denk ik best even daar een hapje gaan eten. :)


   1. Nicole reageren

    of Nathalie heeft het van Chantal gehoord… Wij hebben met mijn verjaardag in het HardRock Cafe in A’dam gegeten, en dat was ons ontzettend goed bevallen. Doel is om ze ooit een keer allemaal te bezoeken, maar dat zal nog wel even gaan duren ben ik bang :)
    Maar als je er een tegenkomt: het eten is goed, de sfeer is goed, muziek is goed, en de dames hebben korte rokjes ;)


    1. Chantal reageren

     Ik heb het niet van Nathalie gehoord, en Nathalie niet van mij… Zouden we dan toch zusjes zijn? ;) Het Hard Rock café in Surfers Paradise is de enige die ik op de site kan vinden… Eet smakelijk!


     Jouw reactie

     Je kunt MarkDown gebruiken om jouw reactie opmaak te geven.

     Deze website maakt gebruik van Akismet om spam te verminderen. Lees hier hoe jouw reactie wordt verwerkt.

     Er is iets fout gegaan bij het versturen van jouw reactie. Probeer het nog eens.

     Bedankt voor jouw reactie! Hij wordt getoond op de website zodra deze is goedgekeurd.