• VAKANTIE

Snowy River National Park (10-11-2007)

Een echte route voor ogen hadden we nog niet, maar één ding was duidelijk: we wilden van Phillip Island via Canberra (hoofdstad van Australië) naar Sydney. Dat kan helemaal langs de kust (Canberra ligt dan weer niet aan de kust, maar een stukje landinwaarts), maar dat leek ons iets te lang duren (en van Sydney naar Cairns zullen we ook delen langs de kust rijden), dus we wilden een stuk afsnijden door het binnenland. Er waren volgens TomTom twee opties, bovenlangs of onderlangs naar Canberra. In het eerste geval betekende dat dat we weer door Melbourne moesten en dus kozen we voor onderlangs.

Dus staken we schuin over naar het plaatsje Orbost via de Great Alpine Road en vandaar zouden we omhoog rijden richting Canberra. We hadden al berekend dat we het niet in 1 dag zouden redden om naar Canberra te rijden, dus zouden we wel zien hoe ver we kwamen. Echter… we wilden ook nog wel een stuk via een National Park rijden, want gewoon via de snelweg is ook maar zo gewoon, zullen we maar zeggen. We hadden Snowy River National Park op het oog en een dag later wilden we dan door het Kosciuszko Park rijden wat daarboven lag (en dus vlak naast Canberra), want daar staat een hele hoge berg met mooi uitzicht.

Little River

Eenmaal bij Snowy River aangekomen te zijn (volg borden), werd ons maar niet duidelijk hoe het park in elkaar zat. We waren flink verwend door de Amerikanen met hun visitor centers, rangers en plattegronden en hier moesten we het af en toe doen met een wegwijzer en een bord Welcome… We kwamen op een gegeven moment langs de Little River (zie foto). Toen we wat verder in het park kwamen dachten we de goede weg te volgen. We wilden graag over de McKillop Bridge rijden om zo het park weer uit te gaan. Maar helaas… onze reis werd bruut onderbroken door borden Road Closed! Zomaar ineens… of nou ja… we hadden een keer heel vaag een bord gezien, maar dat voorbij gereden. Een flinke domper en ook erg balen, want de wegen waren daar niet zo best en we hadden het gevoel toch echt bijna uit het park te gaan.
Afgesloten weg

We besloten een andere weg te kiezen en dus niet de weg terug te nemen die we gereden hadden. We wilden nu doorzetten. En doorzetten was het. We gingen over weggetjes die we volgens mij niet met onze auto hadden moeten rijden (volgende keer huren we gewoon meteen een 4x4). Steentjes, gravel road (onze auto is niet meer zo wit…), water. Het was best spannend ;-) Maar behalve dat duurde het gewoon veel te lang. We hadden al een enorme weg afgelegd en dan tussen de bergen blijven rijden is gewoon erg vermoeiend en op een gegeven moment echt niet interessant meer. Had ik al verteld dat de weggetjes steeds smaller werden en de afgrond best dichtbij kwam soms?
We reden Snowy River Park uit (geen sneeuw gezien natuurlijk haha, maar daar kwamen we gelukkig niet voor), kwamen automatisch terecht in Alpine National Park en vervolgens zelfs even in Kosciuszko Park. We kwamen maar zelden andere mensen tegen (soms maar goed ook) en we kwamen langzaam vooruit (veel haarspeldbochtjes). Over 100 kilometer deden we dik 3 uur…
Snowy River Park

Natuurlijk hebben we het gehaald. We kwamen om 19.00 uur eindelijk weer een beetje in de bewoonde wereld terecht. We zitten in Jindabyne. Vanaf hier rijden we morgen via de gewone weg naar Canberra. Die hoge berg kan ons niks meer schelen. Even genoeg avontuur voor ons. Al willen we nog wel later deze reis door de Blue Mountains boven Sydney rijden. Nu weten we in ieder geval wat ons te wachten staat en zorgen we op zeker dat we voldoende hebben getankt, genoeg eten en drinken bij ons hebben en er een hele dag vooruit trekken ;-)

Overnacht in: Nettin Motel, Jindabyne. Geen aanrader dit motel, tis niet heel schoon. Wel grappig was dat het bijna vol zat met motorrijders. Baptisten uit Melbourne. Heel de parkeerplaats stond vol met motors (voor Rogier natuurlijk erg leuk).
Afgelegde afstand vandaag: 529 kilometer.


2 reacties op “Snowy River National Park (10-11-2007)”

 1. marianne reageren

  hallo rogier en nathalie,
  Erg indrukwekkend zeg, je zit daar echt helemaal midden in de bush. Lijkt me wel eng als je helemaal niemand tegenkomt, maar zo te zien hebben jullie en goede auto, dus hopenlijk heb je de anwb niet nodig! Hoe gaat het met de muggen?
  Veel plezier en doe voorzichtig.
  groetjes ineke en marianne


  1. Nathalie reageren

   Dat hopen wij ook Ineke en Marianne! Met de muggen gaat het goed, nu hebben we er nog weinig last van. Dat zal naar het noorden wel erger worden. Wel hebben we gigantische kakkerlakken gespot. Zo’n 10 centimeter, heel iew!


   Jouw reactie

   Je kunt MarkDown gebruiken om jouw reactie opmaak te geven.

   Deze website maakt gebruik van Akismet om spam te verminderen. Lees hier hoe jouw reactie wordt verwerkt.

   Er is iets fout gegaan bij het versturen van jouw reactie. Probeer het nog eens.

   Bedankt voor jouw reactie! Hij wordt getoond op de website zodra deze is goedgekeurd.