• VAKANTIE

Death Valley (20-09-2006)

20060920-Death-Valley-NP-750213.jpg
Vandaag hebben we het grootste National Park van Amerika doorkruist: Death Valley. Op deze uitgestrekte droge vlakte worden bezoekers weinig begeleid of geëntertaind door rangers, wat wel in andere parken gebeurd. What you see is what you get. Bij aankomst in Death Valley was het even zoeken waar we naar toe moesten. Een Amerikaanse toerist vertelde dat we naar Furnace Creek moesten. Daar bleek het visitors center te zitten waar we een plattegrond meekregen en een sticker die we tegen de voorruit moesten plakken, als bewijs dat we betaalde bezoekers zijn van het park. Van daaruit zijn we richting Dante’s View vertrokken. Een uitzichtpunt dat veel indruk op ons heeft gemaakt. Vanaf dat superhoge (en best koude punt) kun je Badwater zien liggen.

Onderweg hebben we steeds goed op de temperatuur van de auto gelet. Het kan namelijk zijn dat de auto oververhit raakt. Hoewel het best warm was vandaag en de auto het soms zwaar te verduren had als we steeds hoger gingen, ging het allemaal prima. De zon is hier ook zo verraderlijk, want op hele hoge punten kan het dus wel degelijk koud zijn. We vonden het in ieder geval wel leuk om door deze vlakte te rijden, al leek er op den duur geen eind aan te komen. Het was een weg met veel bochten, dus echt lekker doorrijden kan je niet.

20060920-Death-Valley-Nath-799004.jpg
Op de snelwegen dan weer wel, daarna richting Visalia (een plaatsje dichtbij ons volgende park, Sequoia). We merken dat we de lange afstanden rijden wat zat beginnen te worden. Niets is zo frustrerend als op Tomtom te zien dat je nog zo’n 300 kilometer op dezelfde weg mag rijden… Maar we moeten er iets voor over hebben natuurlijk om wat te zien van deze omgeving en om uiteindelijk weer op tijd terug te zijn in Los Angeles! ;-)

Gereden aantal miles vandaag: 419
Overnachten in: Econo Lodge, Visalia.
Gegeten in: IHOP. (Yes yes, eindelijk een pancake house gevonden die ook ’s avonds open is. Al kwamen we eerder IHOPs tegen, maar wisten niet waar het voor stond. International House Of Pancakes. We hebben er heerlijk gegeten, maar het is ons een beetje onduidelijk of ze die pancakes nou als hoofd-, voor- of nagerecht zien… We kregen beiden 2 pancakes (gevuld met chocola, jummie!) op formaatje ontbijtbord. En ook nog een grote dinerbord met scrambled eggs met kaas, worstjes en een soort rösti achtige aardappelpannenkoek (ze noemen dat hier hash browns). Tja, hoe krijg je dat in godsnaam allemaal op en in welke volgorde?! Wel allemaal erg lekker trouwens!)


2 reacties op “Death Valley (20-09-2006)”

  1. ineke en marianne reageren

   Hoi rogier en nathalie,
   Ontzettend indrukwekkend allemaal, jammer dat jullie niks gewonnen hebben in las vegas. Lijkt me wel leuk om kinderen te hebben die miljonair zijn! haha grapje hoor. Ik vind de verhalen wel erg leuk want het is ongeveer dezelfde route die ik 26 jaar geleden gereden heb! We blijven jullie volgen en geniet er nog maar even lekker van. Groetjes de moeders


   Jouw reactie

   Je kunt MarkDown gebruiken om jouw reactie opmaak te geven.

   Deze website maakt gebruik van Akismet om spam te verminderen. Lees hier hoe jouw reactie wordt verwerkt.

   Er is iets fout gegaan bij het versturen van jouw reactie. Probeer het nog eens.

   Bedankt voor jouw reactie! Hij wordt getoond op de website zodra deze is goedgekeurd.